Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Mer informasjon

Stavanger

Sentrumsnær leilighet med mange disponible kvadratmeter

Sverres gate 2

4010 Stavanger

Prisantydning: 2 150 000,-
Andel fellesgjeld: 0,-
Omkostninger: 62 192,-
Totalkostnad: 2 212 192,-
P-Rom: 68 kvm.
Bruksareal: 117 kvm.
Bruttoareal: 121 kvm.
Eierform: Selveier
Eierform tomt: Fellestomt
Tomteareal: 448 kvm.
Antall soverom: 1
Fellesutgifter: 374,- i Mnd.

Ansvarlig megler

Emil Husa
emil.husa@verdi-eiendom.no
Mob: 41 52 64 52
Tlf:

Denne presentasjonen av eiendommen er ikke en komplett salgsoppgave. Komplett salgsoppgave kan lastes ned som pdf-dokument her.

Standard

Velkommen til Sverres gate 2! En bolig med sentrumsnær beliggenhet i Stavanger, og mange disponible kvadratmeter. Lys og trivelig entré med god plass til garderobeskap.  Badet har belegg på gulv, toalett og dusjhjørne. Det er tilgang til felles vaskerom i kjelleren.

Stuen har en flott vedovn som gir god varme og stemning på kalde kvelder. Her er det også plass til både sittegruppe og spisebord.

Kjøkkenet er pent med fronter i grå høyglans. Alle hvitevarene er integrerte og det er godt med skapplass. Det er også god plass til et lite spisebord om man ønsker å nyte en god frokost her, eller en praktisk arbeidsplass dersom du har behov for det.
Bussholdeplass under 100 meter fra ytterdøren.

I loftsetasjen disponerer leiligheten 69 ekstra kvadratmeter. Dette omfatter et stort rom midt etasjen, to rom i tilknytning til dette samt et bad. Arealene er i dag utleid. Denne etasjen er godkjent som tørkeloft og kott på bygningstegninger og ikke rom som er godkjent for varig opphold eller utleie.

Sameiets vedtekter åpner også for en sammenslåelse av arealene i 2. og 3. etasje gjennom innkapsling av fellesareal, eventuelt reseksjonering til ny boenhet. Slike endringer krever godkjennelse hos Statens Kartverk og bygningsmyndigheter i kommunen. Se punkt Diverse for utfyllende informasjon.

Velkommen til visning.

Beliggenhet

Å bo på Våland gir deg den perfekte sammensetning av nærheten til byen og alt det den har å by på av uteliv, shopping, kino, teater, museer og stort mangfold av internasjonale serveringssteder. I tillegg ligger Stavanger Universitetssykehus, Mosvatnet og Kilden i gangavstand fra området.

Her grenser du til ærverdig og bevaringsverdig villaområde, samtidig som du kan ta på deg turskoene og gå en lang eller kort tur i nydelige friluftsområder ved Vålandsparken. Bakeri er bare et par hundre meter unna.

Bussholdeplass under 100 meter fra ytterdøren. Togstasjon går man til på under 10 minutter. Til fots finner man Vågen bare et kvarter unna.

Adkomst

Se kartlenke på Finn.no. Det er skiltet med visningsskilt fra Verdi Eiendomsmegling til fellesvisning.

Innhold

Kjeller: Div boder.
2. etasje: Gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue, soverom
3. etasje: Oppbevaring, to innredete rom, bad

Areal

P-rom: 68 kvm
P-rom inneholder:
Kjeller: Felles vaskekjeller
2. etasje: Gang, bad/vaskerom, kjøkken, stue, soverom
3. etasje: To innredede rom, bad

Bruksareal: 117 kvm
Bruttoareal: 121 kvm

BRA pr. etasje:
2. etasje: 48 kvm
3. etasje: 69 kvm

Arealene er oppmålt av Arnt Michaelsen, og er ikke etterkontrollert av megler. Se vedlagt tilstandsrapport datert 02.10.19 for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Mur og tre.

Oppvarming

Vedovn i stue i andre etasje samt på loft. Elektrisk oppvarming. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Soneparkering i gate etter kommunale regler. Megler oppfordrer alle interessenter til å ta kontakt med Stavanger Parkering.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og kloakk

Reguleringsmessige forhold

Boligen er regulert til forretning/kontor/industri. Megler har reguleringsplanen for området for øvrig tilgjengelig på kontoret. Interessenter og kjøpere blir tilsendt disse på forespørsel og oppfordres på generell basis å gjennomgå dokumentene.

Kommunen har varslet oppstart av plan 2623 langs Lagårdsveien. Det er Statens Vegvesen som er forslagstiller da de ønsker å utvide veien noe for å forbedre bussløsning. Det er i følge kommunen usikkert om dette vil påvirke eiendommen, men da ingen planforslag foreligger per dags dato kan ingenting bekreftes.

Det foreligger retningslinjer for trehusbebyggelsen.

Boligen er registrert i SEFRAK- registeret. Det er ikke tillagt spesielle restriksjoner, men registreringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før tillatelse om rivning, flytting eller endring for bygget gis. Konferer gjerne megler for ytterligere informasjon.

Energimerket

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Selger har utarbeidet energiattest for boligen. Energiattesten i sin helhet kan fås ved henvendelse til megler.

Utleie

Boligen kan leies ut som en enhet. Areal på loft er ikke godkjent til utleie.

Heftelser/servitutter

Megler opplyser at kjøpers evnt. pantedokument vil få prioritet etter følgende tinglyste servitutter:

1987/11478-2/102  Seksjonering  
29.06.1987 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 2/5
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 4 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Disse dokumentene oppbevares på meglers kontor og interessenter oppfordres på generelt grunnlag til å gjennomgå dokumentene.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve to seksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner § 23. Forbudet gjelder også erverv gjennom stråmenn, via selskap og erverv av aksjer. Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Vedrørende korttidsutleie: Det foreligger et tak på seksjonseierens mulighet til å drive korttidsutleie av seksjonen. Grensen er på 90 døgn, men det enkelte sameie kan i vedtektene fravike denne grensen og i så fall sette grensen til mellom 60 og 120 døgn. Konferer megler ved spørsmål
Det gjøres spesielt oppmerksom på at selger ikke har bodd i boligen. Det må derfor legges til grunn selger ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Så lenge selgers kunnskap om boligen er begrenset, oppfordres kjøper til å foreta særskilte undersøkelser før budgivning.

Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen. Dette avviker fra bransjenormen til Norges Eiendomsmeglingsforbund.
Plantegningene vedlagt i denne salgsoppgaven er ment som illustrasjon og kan avvike fra de faktiske forhold.

Sameiet har vedtektsfestet at arealet i 3. etasje kan seksjoneres ut som en ny og egen boenhet. Arealet i etasjen har ingen rom som i dag er godkjent som rom for varig opphold, en slik bruksendring må derfor godkjennes hos bygningsmyndigheter i kommunen samt Statens Kartverk. Selger kan ikke garantere at en slik godkjennelse vil bli gitt. Arbeidet med eventuell reseksjonering kan ikke settes i gang før tidligst 31.12.2021 ihht til avtale med sameiet. Dersom kjøper ønsker å påbegynne evt. arbeider før 31.12.2021, må det hentes inn særskilt tillatelse fra sameiet.

Sameiet har også vedtektsfestet at trappen mellom 2. og 3. etasje, som i dag er fellesareal, kan innlemmes som en del av seksjon 4. Da vil arealene som seksjonen disponerer i 2. og 3. etasje bli knyttet sammen til ett. En slik reseksjonering må godkjennes av Statens Kartverk og bygningsmyndigheter hos kommunen. Selger kan ikke garantere at en slik godkjennelse vil bli gitt.  Arbeidet med eventuell reseksjonering kan ikke settes i gang før tidligst 31.12.2021 ihht til avtale med sameiet. Dersom kjøper ønsker å påbegynne evt. arbeider før 31.12.2021, må det hentes inn særskilt tillatelse fra sameiet.

Arealene på byggets loft er godkjent som kott og tørkeloft og ikke rom for varig opphold. Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Fellesutgiftene inkluderer

I 2018 påløp det utgifter til forsikring av bygning og felles strøm.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Budgivning

Som kjøper hos Verdi Eiendomsmegling kan du kreve alle bud dokumentert og fremlagt. Dette medfører at du som budgiver må akseptere at ditt bud kan bli fremlagt for eventuell kjøper. Alle bud skal gjennomføres skriftlig. Ikke bare første bud, men også budforhøyelser skal gis skriftlig til megler. Både e-post, SMS og nettbaserte budgivningsplattformer vil oppfylle kravet til skriftlighet. I tillegg må alle budgivere legitimere seg ved inngivelse av det første budet. Budgiver må også informere megler muntligpr. telefon om sin budgivning for å sikre at alle bud er registrert. Megler skal skriftlig bekrefte til budgiver mottagelsen av budet. Hensikten er å sikre dokumentasjon av hele budrunden. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt.
Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Megler har ikke anledning til å formidle bud som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte vising. Skulle en budaksept ikke være mottatt av budgiver grunnet forsinkelser på el- eller telenettet, eller at megler ikke har kommet i kontakt med budgiver av annen grunn før fristens utløp - er likevel aksepten gyldig under forutsetning av at megler har forsøkt å gi aksept før fristens utløp. Se for øvrig forbrukerinformasjon om budgivning.