Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Mer informasjon

Stavanger

Stor selveierleilighet fra 2015 med sentrumsnær beliggenhet. To stuer, to soverom og parkering i garasje med heis.

Kaptein Mejlænders gate 21

4026 Stavanger

Prisantydning: 4 990 000,-
Andel fellesgjeld: 0,-
Omkostninger: 133 492,-
Totalkostnad: 5 123 492,-
P-Rom: 95 kvm.
Bruksareal: 96 kvm.
Bruttoareal: 0 kvm.
Eierform: Selveier
Eierform tomt: Fellestomt
Tomteareal: 2375 kvm.
Antall soverom: 2
Fellesutgifter: 2 681,- i Mnd.

Ansvarlig megler

Morgan Thorsell
Eiendomsmegler MNEF
thorsell@verdi-eiendom.no
Mob: 46 89 00 00
Tlf:

Denne presentasjonen av eiendommen er ikke en komplett salgsoppgave. Komplett salgsoppgave kan lastes ned som pdf-dokument her.

Standard

Lyst å leve det enkle liv? Parker bilen din trygt i en lukket garasje, ta heisen opp og gå tørrskodd inn i leiligheten. Her får du en moderne leilighet med en smart planløsning som tilfredsstiller de fleste krav til hva man trenger og ønsker seg i en bolig. Du får:

- Nyere leilighet, ferdigstilt i 2015.

- To soverom og to stuer/allrom.

- Bad og gjestetoalett samt separat vaskerom.

- Terrasse på bakkeplan ut mot fellesområdet

- Kjøkken fra HTH.

- Parkeringsplass i garasje og heis.

- Sportsbord i kjeller.

- Hvitevarer på kjøkken fra Siemens.

- Porttelefon.

- Balansert ventilasjon.

- Fine fellesområder og lekeplasser.

- Treningssenter i underetasjen.

Leiligheten har en sentral beliggenhet med gode bussforbindelser samt gåavstand til sentrum. Velkommen til Lütcherath Park.

Beliggenhet

Leiligheten ligger flott til enten du ønsker nærhet til sentrum eller om du ønsker å bo tilbaketrukket i fred og ro. Men denne beliggenheten har du blant annet følgende korte avstander till:

- Rema 1000 kun 200 meter unna.
- Evo Treningssenter i underetasjen.
- Stran kjøpesenter 1,5 km unna.
- Nærmeste bussholdeplass kun 100 meter unna.

For den som liker å shoppe er det et hav av muligheter både i klassiske Stavanger-butikker, samt i mer moderne handlesenter. Å ha sentrum i gangavstand innebærer dessuten at man spaserer til både kino og teater.

Beliggenheten burde tilfredsstille de fleste behov.

Adkomst

Se kartlenke på Finn.no. Det er skiltet med visningsskilt fra Verdi Eiendomsmegling til fellesvisning.

Innhold

Kjeller: Parkering og bod.

2.etasje (1.boetasje): Entré, gjestetoalett, stue, kjøkken, spisestue/allrom, bad og to soverom.

Areal

P-rom: 97 kvm
P-rom inneholder:
2. etasje (1. boetasje): Entré, gjestetoalett, stue, kjøkken, spisestue/allrom, bad og to soverom.

Bruksareal: 96 kvm

BRA pr. etasje:
2.etasje: 96 kvm.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapport på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Byggemåte

Betong.

Oppvarming

Fjernvarme via radiator.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Egen p-plass i lukket anlegg.

Styre har tilrettelagt for lading av EL-bil i garasjen for hver enkelt. Det er opp til hver beboer om de ønsker å koble seg på og ta kostnaden det medfører.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og kloakk

Reguleringsmessige forhold

Boligen er regulert til bolig og forretning. Megler har reguleringsplanen for området forøvrig tilgjengelig på kontoret. Interessenter og kjøpere blir tilsendt disse på forespørsel og oppfordres på generell basis å gjennomgå dokumentene.

Energimerket

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C
Selger har utarbeidet energiattest for boligen. Energiattesten i sin helhet kan fås ved henvendelse til megler.

Ved salg og utleie av boliger skal det legges frem en energiattest med et energimerke, jf. energimerkeforskriften. Selger har på tross av meglers oppfordring, ikke fremskaffet dette.

Utleie

Boligen kan leies ut som en enhet.

Heftelser/servitutter

Megler opplyser at kjøpers evnt. pantedokument vil få prioritet etter følgende tinglyste servitutter:

2015/586223-1/200  Seksjonering  
29.06.2015 
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 97/3227

1968/276-1/102  Erklæring/avtale  
13.01.1968 
PLIKT TIL Å RIVE HALVTAK NÅR BYGNINGSRÅDET FORLANGER DET
Overført fra: 1103-59/1543
Gjelder denne registerenheten med flere

Disse dokumentene oppbevares på meglers kontor og interessenter oppfordres på generelt grunnlag til å gjennomgå dokumentene.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve to seksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner § 23. Forbudet gjelder også erverv gjennom stråmenn, via selskap og erverv av aksjer. Erverv i strid med forbudet gir grunnlag for pålegg om salg. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Vedrørende korttidsutleie: Det foreligger et tak på seksjonseierens mulighet til å drive korttidsutleie av seksjonen. Grensen er på 90 døgn, men det enkelte sameie kan i vedtektene fravike denne grensen og i så fall sette grensen til mellom 60 og 120 døgn. Konferer megler ved spørsmål
Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen. Dette avviker fra bransjenormen til Norges Eiendomsmeglingsforbund.
Plantegningene vedlagt i denne salgsoppgaven er ment som illustrasjon og kan avvike fra de faktiske forhold.

Dersom en ønsker å innglasse veranda, må tilbud innhentes fra Farstad profilsystem, og være identisk med forslag vedtatt på Ekstraordinært sameie møte 25.05.16; «Lakkerte aluminiums rammer med laminerte sikkerhetsglass i skyvefelt. Systemet er 4 skyvedører som festes i dekke gulv og tak på
innsiden av rekkverk. Dørfelt inndeles ihht. rekkverk stolper.» Sameier blir da selv ansvarlig for kostnad og vedlikehold.

Det gjøres oppmerksom på at eier ikke har bebodd eiendommen, og at eier derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Så lenge eiers kunnskap om boligen er begrenset, oppfordres kjøper til å foreta særskilte undersøkelser før budgivning.

Fellesutgiftene inkluderer

bl.a. utvendig vedlikehold, forsikring av bygningen, tv-pakke, a-konto strøm, garasje, eventuelle tjenester for felles tomt, styrehonorar, forretningsførerhonorar og revisjonshonorar.

I tillegg betales det inn et A-konto beløp til strøm hver måned. Dette vil variere etter forbruk.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Budgivning

Som kjøper hos Verdi Eiendomsmegling kan du kreve alle bud dokumentert og fremlagt. Dette medfører at du som budgiver må akseptere at ditt bud kan bli fremlagt for eventuell kjøper. Alle bud skal gjennomføres skriftlig. Ikke bare første bud, men også budforhøyelser skal gis skriftlig til megler. Både e-post, SMS og nettbaserte budgivningsplattformer vil oppfylle kravet til skriftlighet. I tillegg må alle budgivere legitimere seg ved inngivelse av det første budet. Budgiver må også informere megler muntligpr. telefon om sin budgivning for å sikre at alle bud er registrert. Megler skal skriftlig bekrefte til budgiver mottagelsen av budet. Hensikten er å sikre dokumentasjon av hele budrunden. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt.
Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Megler har ikke anledning til å formidle bud som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte vising. Skulle en budaksept ikke være mottatt av budgiver grunnet forsinkelser på el- eller telenettet, eller at megler ikke har kommet i kontakt med budgiver av annen grunn før fristens utløp - er likevel aksepten gyldig under forutsetning av at megler har forsøkt å gi aksept før fristens utløp. Se for øvrig forbrukerinformasjon om budgivning.