Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Mer informasjon

Vikeså

Enebolig omringet av fantastisk natur i Ørsdalen | Nydelige turområder | Usjenert beliggenhet

Ørsdalen 852

4389 Vikeså

Prisantydning: 3 500 000,-
Andel fellesgjeld: 0,-
Omkostninger: 100 342,-
Totalkostnad: 3 600 342,-
P-Rom: 237 kvm.
Bruksareal: 289 kvm.
Bruttoareal: 315 kvm.
Eierform: Selveier
Eierform tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 96577 kvm.
Antall soverom: 5
Fellesutgifter: 0,- i Mnd.

Ansvarlig megler

Nikolai Tvedt
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
tvedt@verdi-eiendom.no
Mob: 41 49 43 31
Tlf:

Denne presentasjonen av eiendommen er ikke en komplett salgsoppgave. Komplett salgsoppgave kan lastes ned som pdf-dokument her.

Standard

Drømmer du om det gode liv, omringet av skog, fjell, vakre og rolige omgivelser under en klar nattehimmel. Verdi Eiendomsmegling har gleden av å presentere denne flotte eneboligen i Ørsdalen. Dette er en enebolig av god størrelse og eiendom på hele 97 mål, her har man svært god plass å boltre seg i flotte naturomgivelser. Det er et fantastisk uteområde der man blant annet kan dyrke ulike grønnsaker og frukter eller leke i den nydelige naturen som ligger rundt boligen. Eiendommen har også en koselig hagedam, der man kan koble av i lune omgivelser. Ørsdalen er en levende bygd, med barnefamilier og ungdom. Dette er et samfunn av folk som elsker akkurat denne livsstilen.

Boligen er av tradisjonell, gjennomført og velholdt standard. Det første man kommer inn til i boligen er en stor flislagt gang. I enden nærmest ytterdøra har vi det ene toalettet som boligen besitter. Videre inn i etasjen har man et innredet vaskerom som også har direkte inngang fra gårdsplassen. Her kan man sette i fra seg skitne sko og vaske skittent tøy etter å ha brukt hele dagen ute i naturen. Kjøkkenet er i flott tre, med god benkeplass til matlaging. På kjøkkenet er det god plass til å samle hele familien til frokost, mens man har en fantastisk utsikt mot elva som renner innover dalen. Denne etasjen har en stor vinkelstue med god plass til gjester, salongbord, sofa og alt man måtte ønske å ha. Fra stuen er det en direkte adkomst til en flott terrasse der man kan nyte solen hele dagen. Det er også et bibliotek/kontor hvor man kan trekke seg tilbake når man jobber eller redigerer bildene som en har tatt av det yrende dyrelivet rett utfor vinduet. I andre etasje finner man 4 soverom, alle av god størrelse. Det er lagt teppe på gulv, noe som er deilig når man skal fra soverommet til et flott flislagt bad på morgenen. Badet er utstyrt med toalett, dusj, badekar og infrarød sauna med plass til 2 voksne. Her har man rett og slett en egen spaavdeling i huset.

I underetasjen har man et nytt soverom, hvor det er laminat på gulv og god garderobeplass. Denne etasjen har også et stort hobbyrom med fliser på gulv og en tradisjonelt vedovn. Her er det god plass til det man skulle ønske. Det er også mulighet for bad i denne etasje, og mye av jobben er allerede gjennomført. Denne etasjen er ikke helt ferdig, så her kan man få brukt fantasien og utforme den slik man selv vil. Man har mulighet til å benytte seg av egen inngang til under etasjen.

Eiendommen ligger svært usjenert til, uten innsyn fra naboer eller forbipasserende. Her er det virkelig et idyllisk liv: et sted for de som liker ro og fred, der alle kjenner hverandre og der det er et godt nabolag. Hvis det er ønskelig, kan man bruke boligen til å koble av i helgene, da eiendommen verken er drive- eller konsesjonspliktig, og kan brukes som et fritidssted.

Beliggenhet

Denne boligen ligger flott til i et svært landlig område i Ørsdalen. Eiendommen har et frodig grøntområde rundt seg, med nærmeste nabo som rådyr, hare og fjellrev. De mange mål med bjørkeskog på eiendommen gir ubegrenset og god fyringsved. Boligen ligger på nordsiden av dalen, slik at her vil man se solen stå opp i øst og gå ned i vest på solfylte dager. I gåavstand fra huset finner man en elv der man kan få laks og ørret på kroken (for så å bruke eget røkeri som står i hagen), og man kan også ta seg en dukkert ved de flotte badesteder og sandstrender. Ørsdalen byr på flotte turområde i fjellene rundt, som til Kvitlen, Mjåvassknuten og Bjordalstolen. Kort vei fra boligen, finner man også skianlegget Stavtjørn Alpin. Her er det slalåmbakker som passer for alle ferdighetsnivå, i tillegg til oppkjørte langrennsløyper. Det er også muligheter for flotte turer ved innsjøene i området, der man kan ta seg en kanotur i nydelige omgivelser.

Adkomst

Fra Vikeså sentrum ved Coop Extra, ta Rv 503 mot Byrkjedal; ved Malmei ta av forbi Stavtjørn Alpin skianlegg og fortsette gjennom tunnelen og nede til Ørsdalen. Ta så til venstre mot Bjordal/Hovland og kjøre 1500 meter. Huset ligger da oppe i lia på venstre siden.

Se kartlenken på finn.no

Innhold

Første etasje: Gang, toalett, vaskerom, kjøkken, stue og kontor.
Andre etasje: 4 soverom, bibliotek og bad.
Under etasje: Soverom og oppbevaringsrom.

Eiendommen består av en tomt på 97 mål, stort gårdsrom, en garasje som har svært god lagringsplass på i overetasjen og samtidig en avgrenset stall med plass til to hester og opplegg for høner.

Det er den faktiske bruken av rommet på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for om det er definert som et soverom/oppholdsrom eller ikke.
Bruken av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken.

Areal

P-rom: 237 kvm
P-rom inneholder:
Første etasje: stue, bibliotek/kontor, kjøkken, bad, vaskerom, entre/gang.
Andre ertasje: 4 soverom, loftstue og bad.
Under etasje: soverom, entre.

Bruksareal: 289 kvm.
Bruttoareal: 315 kvm.

BRA pr. etasje:
Første etasje: 109 kvm.
Andre etasje: 95 kvm.
Under etasje: 85 kvm.

Garasje/stall inneholder:
Bil oppstillingplass til 4 bilder, stall og redskapsrom.

BRA pr. etasje:
Første etasje: 110 kvm.
Andre etasje: 86 kvm.

Arealene er oppmålt av Rune Sivertsen, og er ikke etterkontrollert av megler. Se vedlagt tilstandsrapport for bolig datert 19.10.2020 for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av betong.
Yttervegger er utvendig kledd i tre med liggende panel.
Tilbygget del, omtalt som bibliotek/kontor i areal opplysninger, er av nyere dato og med ring mur av betong og støpt plate ned mot grunn.
Boligen har saltak, laget som en sperrekonstruksjon av heltre og er tekket med takstein i betong.

For ytterligere informasjon se tilstandsrapport for bolig, datert 19.10.2020 fra takstmann Rune Sivertsen.

Oppvarming

Boligen har ulike energikilder:
- Den blir oppvarmet av veggmontert radiator.
- 3 vedovner, en i hver etasje.
- Varmepumpe.
- Det er også varme i gulv i hovedinngangen, vaskerom, toalett i første etasje og bad i andre etasje.
 
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

Parkering i garasje som rommer 4 biler. Ellers god plass til parkering i gårdstunet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, og deler bruksretten og vedlikeholdsplikten vedrørende veien.
Eiendommen er får vanntilførsel fra privat dypvannsbrønn. 
Naboeiendommen (Gnr. 15, Bnr. 38) får også tilført vann fra brønnen på denne eiendommen gjennom ledning.
Eiendommen har septiktank.

Se vedlagt avtale for vann, vei og gjerde i salgsoppgaven.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert i LNF-område.
Eiendommen er ikke konsesjonspliktig og det er ikke driveplikt.
Det må søkes fritak for konsesjon til Bjerkreim kommune. Konsesjonsfritaket er en forutsetning for at en kjøpsavtale kan være gyldig.
Reguleringskart med bestemmelser knyttet til reguleringsplan for Ørsdalen oppbevares på meglers kontor og interessenter oppfordres på generelt grunnlag til å gjennomgå dokumentene.

Energimerket

Selger har utarbeidet energiattest for boligen. Energiattesten i sin helhet kan fås ved henvendelse til megler.

Utleie

Boligen kan leies ut som en hel enhet.

Heftelser/servitutter

Megler opplyser at kjøpers evnt. pantedokument vil få prioritet etter følgende tinglyste servitutter:

1994/382-1/42 Bestemmelse om vannrett
01.02.1994
Rettighetshaver: Knr:1114 Gnr:15 Bnr:38
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser

1994/383-2/42 Bestemmelse om gjerde
01.02.1994
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/383-1/42 Bestemmelse om veg
01.02.1994
Rettighetshaver:Knr:1114 Gnr:15 Bnr:2
Rettighetshaver:Knr:1114 Gnr:15 Bnr:24
Rettighetshaver:Knr:1114 Gnr:15 Bnr:38
Gjelder denne registerenheten med flere

Disse dokumentene oppbevares på meglers kontor og interessenter oppfordres på generelt grunnlag til å gjennomgå dokumentene.

Diverse

Hvitevarer som er integrert i innredning, medfølger i handelen.
Plantegningene vedlagt i denne salgsoppgaven er ment som illustrasjon og kan avvike fra de faktiske forhold.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
"Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers."
Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Budgivning

Som kjøper hos Verdi Eiendomsmegling kan du kreve alle bud dokumentert og fremlagt. Dette medfører at du som budgiver må akseptere at ditt bud kan bli fremlagt for eventuell kjøper. Alle bud skal gjennomføres skriftlig. Ikke bare første bud, men også budforhøyelser skal gis skriftlig til megler. Både e-post, SMS og nettbaserte budgivningsplattformer vil oppfylle kravet til skriftlighet. I tillegg må alle budgivere legitimere seg ved inngivelse av det første budet. Budgiver må også informere megler muntlig pr. telefon om sin budgivning for å sikre at alle bud er registrert. Megler skal skriftlig bekrefte til budgiver mottagelsen av budet. Hensikten er å sikre dokumentasjon av hele budrunden. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt.
Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Megler har ikke anledning til å formidle bud som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte vising. Skulle en budaksept ikke være mottatt av budgiver grunnet forsinkelser på el- eller telenettet, eller at megler ikke har kommet i kontakt med budgiver av annen grunn før fristens utløp - er likevel aksepten gyldig under forutsetning av at megler har forsøkt å gi aksept før fristens utløp. Se for øvrig forbrukerinformasjon om budgivning.