Bruk av informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å støtte din brukererfaring på siden vår. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler.

Mer informasjon

Dirdal

En unik mulighet, Jærhus/hytte på Gilja. Koselig hytte med mye historie.

Giljastølveien 26

4335 Dirdal

Prisantydning: 1 350 000,-
Andel fellesgjeld: 0,-
Omkostninger: 46 592,-
Totalkostnad: 1 396 592,-
P-Rom: 40 kvm.
Bruksareal: 46 kvm.
Bruttoareal: 53 kvm.
Eierform: Selveier
Eierform tomt: Eiet tomt
Tomteareal: 393 kvm.
Antall soverom: 1
Fellesutgifter: 0,- i Mnd.

Ansvarlig megler

Therese Kane
Eiendomsmegler MNEF
kane@verdi-eiendom.no
Mob: 47 34 50 33
Tlf:

Denne presentasjonen av eiendommen er ikke en komplett salgsoppgave. Komplett salgsoppgave kan lastes ned som pdf-dokument her.

Standard

Hytten ligger nydelig til på Gilja, en koselig bygd i Gjesdal kommune. Bygda har ca 370 innbyggere (01.01.2020) og en rekke fritidsboliger som fylles opp i helger og ferier.
 
Giljastølveien 26 er en hytte som ikke kan sammenlignes med noen andre. Må sees og oppleves!
Dette er et av få jærhus som står igjen i Rogaland. Boligen ble opprinnelig bygget ved Visnes gruvene på Karmøy i antatt år 1860, for å så bli flyttet en gang rundt anttatt år 1880 til tomten på Gilja hvor det står i dag. Hytten er bygget med  laftet tømmer vegger. 

Huset har i sin tid hatt lokalt navn Hansa-huset etter sin tidligere huseier. I dag er det en sjarmerende fritidsbolig med mye historie og sjarm. 

Nåværende eier kjøpte huset i 1994, den gang var huset i dårlig forfatning, men dagens eier så sjarmen og mulighetene i boligen. Eier har fikset og bygget om gjennom årene, og i dag fremstår fritidsboligen i bedre stand den den gang. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven. Dette er virkelig en koselig fritidsbolig hvor det er enkelt å senke skuldrene og slappe av. 

En kommer inn i vindfang, her er det god plass til å henge fra seg yttertøy. Flislagt gulv med varmekabler gjør det godt å trø ut av kalde sko på vinterhalvåret. Videre finner en koselig kjøkken. Spisestue med god plass til spisebord, her er det koselig å invitere venner og familie til bords.
Hovedstuen er koselig med vedovn som varmer godt på kalde vintersdager. Flislagt bad med varmekabler, wc, vask og dusj.

Loftsrom, soverom (ikke godkjent) og grovkjeller som ikke er tatt med i arealbeskrivelsen pga ikke målbart areal.

Også vært å nevne:
  • Innlagt strøm, med automatsikringer.
  • Carport bygget i år 2008.
  • Innlagt vann og avløp.
  • Grovkjeller med mye lagringsplass.
  • Loft
  • Mye sopp og bær i området.
  • Kort vei til både fjell med skog og sjø med båtliv.


Huset fortjener en fantastisk ny eier, kanskje deg?

For utfyllende beskrivelse av standard se tilstandsrapport og egenerklæringsskjema.

Beliggenhet

Fritidsboligen ligger ca. 1 times kjøretur fra Stavanger.

Kort vei til fantastiske Byrkjedalstunet med nydelige matretter, interiør, lysstøperi og kulturelle arrangement.
Nærområdet rundt hytten er spekket med friluftsaktiviteter. Turområdene rundt hytten er spesielt vakre. Siden begynnelsen av 60-årene har Giljastølsheia vært et av de mest populære skiutfartsområdene for jærregionen. For småbarnsfamilier er Giljastølen veldig passende.

Giljastølvatnet rundt er populært til både fisking og bading eller for en passende gåtur på et par timer. Øst for Giljastølvatnet ligger et høyt og fritt platå der den høyeste toppen Vallresknuten på 884 m.o.h. er et fint turmål. Her kan du gå kilometervis i alle retninger. Området byr på allsidig friluftsliv også om sommeren, med ørretfiske og jakt på hare, skogsfugl og rype.
Månafossen og Friluftsgården Mån er også en perfekt søndagsaktivitet for familien. På triste gråværsdager kan man i løpet av en ca. 10 minutters kjøretur nyte ulike spabehandlinger på Frafjord Spa.

Det er kort avstand til det populære skitrekket på Giljastølen. Skitrekket har i hovedsak to nedløp. Det mest brukte ligger nord for skitrekket, mens det andre "bratthenget" ligger sør for skitrekket og er for mer erfarne skiløpere. Det er mulighet for skiutleie for de som ønsker det.

Ca 45 minutt til Tjørhomsfjellet, Sirdal skisenter. Her kan du renne i hele 9 heiser, 2 barneområder og ikke mindre enn 22 nedfarter. Om sommeren er det Høyt og Lavt klatrepark, samt mountain cart.

Dette er bare noe av hva dette området kan tilby.

Adkomst

Se kartlenke på Finn.no. Det er skiltet med visningsskilt fra Verdi Eiendomsmegling til fellesvisning.

Sving av Hunnedalsvegen inn på Giljastølveien. Følg Giljastølveien, en vil passere  Gilja bedehus på venstre side, sving til venstre før Frafjord-tunellen, Giljastlveien 26 ligger så på venstre side.

Innhold

Vindfang, Stue, spisestue, kjøkken og bad..
Loftsrom, soverom (ikke godkjent) og grovkjeller som ikke er tatt med i arealbeskrivelsen p.g.a ikke målbart areal.

Areal

P-rom: 40 kvm
P-rom inneholder: Vindfang, spisestue, stue. kjøkken og bad.

Bruksareal: 46 kvm
Bruttoareal: 53 kvm

BRA pr. etasje:
Første etasje: 46 Kvm BRA.
Loft, ikke godkjent soverom  og kjeller er  ikke målbart arealer.

Arealene er oppmålt av Rune Sivertsen, og er ikke etterkontrollert av megler. Se vedlagt Tilstandsrapport datert 17.06.21 for ytterligere informasjon.

Byggemåte

Fritidsbolig fra ca 1950 , er oppført med grunnmur av lødd stein. Trekonstruksjoner i yttervegger med liggende maskinlaft som utvendig er kledd med trepaneler. Tre bjelkelag ned mot kjeller. Saltak i trekonstruksjon fra byggeår, tekket med betongtakstein.

Oppvarming

Elektrisk. Varmekabler på bad, gang og kjøkken. Vedovn i stuen.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner så følger det heller ikke med ovner i disse rommene.

Parkering

I carport på egen tomt

Vei, vann og avløp

Vann | Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Avløp| Privat avløp Septiktank på eiendommen. Avtale med kommunen om tømming.

Tilkomst via offentlig vei.

Reguleringsmessige forhold

Fritidsboligen ligger i et område regulert til bolig og industri. Megler har reguleringsplanen for området forøvrig tilgjengelig på kontoret. Interessenter og kjøpere blir tilsendt disse på forespørsel og oppfordres på generell basis å gjennomgå dokumentene.

Boligen er registrert i SEFRAK- registeret. Det er ikke tillagt spesielle restriksjoner, men registreringen fungerer mer som et varsko om at det bør gjøres en lokal vurdering av verneverdien før tillatelse om rivning, flytting eller endring for bygget gis. Konferer gjerne megler for ytterligere informasjon.

Energimerket

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Takstmann Rune Sivertsen har utarbeidet energiattest for boligen. Energiattesten i sin helhet kan fås ved henvendelse til megler.

Utleie

Boligen kan leies ut som en enhet.

Heftelser/servitutter

Megler opplyser at kjøpers evnt. pantedokument vil få prioritet etter følgende tinglyste servitutter:

1981/5645-1/43  Best om garasje/parkering  
24.07.1981 
rettighetshaver:Knr:1122 Gnr:69 Bnr:45

Disse dokumentene oppbevares på meglers kontor og interessenter oppfordres på generelt grunnlag til å gjennomgå dokumentene.

Diverse

Hvitevarer som er integrert i innredning, medfølger i handelen.

Det er registrert totalt 9 stk. TG2 i rapport og 2 stk TG3. Se vedlagt tilstandsrapport i salgsoppgaven, tilstandsgrader er beskrevet i tekstfelt i rapporten.

Vegghengte hyller i stue og spisestue vil ikke medfølge handelen.
Marmorplater på kjøkkenbenk vil ikke medfølge handelen.

Noen av møbler kan medfølge handelen om kjøper ønsker dette. Dette må avklares før budaksept.

Det er den faktiske bruken av rommene i boligen på markedsføringstidspunktet som er avgjørende for hva de er definert som her. Det foreligger ingen tegninger av boligen fra kommunen pga. boligens alder. . Dagens bruk av rommet kan være i strid med byggteknisk forskrift og/eller mangle godkjennelse/bruksendring i kommunen for den aktuelle bruken.

Det gjørs oppmerksom på at det er en tvist mellom sleger og gunneier av eiendom ved adkomstvei.
Selger mener at hun har adkomst vei fra hovedvei frem til carport, grunneier av eiendomm med vei mener at det ikke er rett til adkomstvei.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: "Endå eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers." Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Opplysninger om innvendige arealstørrelser i salgsoppgaven er hentet fra takst på eiendommen. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger.

Budgivning

Som kjøper hos Verdi Eiendomsmegling kan du kreve alle bud dokumentert og fremlagt. Dette medfører at du som budgiver må akseptere at ditt bud kan bli fremlagt for eventuell kjøper. Alle bud skal gjennomføres skriftlig. Ikke bare første bud, men også budforhøyelser skal gis skriftlig til megler. Både e-post, SMS og nettbaserte budgivningsplattformer vil oppfylle kravet til skriftlighet. I tillegg må alle budgivere legitimere seg ved inngivelse av det første budet. Budgiver må også informere megler muntligpr. telefon om sin budgivning for å sikre at alle bud er registrert. Megler skal skriftlig bekrefte til budgiver mottagelsen av budet. Hensikten er å sikre dokumentasjon av hele budrunden. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Det forekommer at fristene for å akseptere bud blir kortere etter hvert som det kommer inn nye bud. Det er budgiver som setter fristen for når et bud må være akseptert og denne fristen er absolutt.
Det betyr at dersom selger velger å akseptere budet, må kjøper få beskjed om at budet er akseptert innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter å legge inn bud til tett opp mot en annen budgivers akseptfrist er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler eller at bud allerede er akseptert. Megler har ikke anledning til å formidle bud som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte vising. Skulle en budaksept ikke være mottatt av budgiver grunnet forsinkelser på el- eller telenettet, eller at megler ikke har kommet i kontakt med budgiver av annen grunn før fristens utløp - er likevel aksepten gyldig under forutsetning av at megler har forsøkt å gi aksept før fristens utløp. Se for øvrig forbrukerinformasjon om budgivning.